ICT en tech-talk

Ik doe veel communicatie- en tekstklussen voor de IT-sector en ik ben alweer tien jaar freelance eindredacteur voor Interface, een magazine voor producers en muzikanten. Teksten vol jargon vertalen in een duidelijk verhaal: daar heb ik echt talent voor!

Storytelling

Stel je voor: je bent op een personeelsbijeenkomst. Onthoud je dat plichtmatige praatje van de directie, of dat persoonlijke verhaal van die collega die iets bijzonders meemaakte? Met storytelling zet je persoonlijke verhalen in om meer binding met je bedrijf, product of dienst te creƫren. Met story listening teken je samen een persoonlijk verhaal op en train je de verteller om dat verhaal te vertellen tijdens jouw event of bijeenkomst. Gegarandeerd succes!

Overheidscommunicatie

Sinds 2007 werk ik als communicatieadviseur voor gemeentelijke organisaties. Ik heb ervaring opgedaan op veel terreinen: webredactie, omgevingscommunicatie (openbare ruimte), zorg en welzijn, webcare en interne communicatie. Collega’s worden blij van mijn praktische aanpak en creativiteit. Ze zijn iets minder blij wanneer ik blijf aandringen op het concreet maken van abstracte vergezichten. Toch helpt dat echt. Ook om je eigen denkproces te ordenen. En daarna, van denken naar Doen!

Muziek en journalistiek

Voor mijn eigen plezier dook ik in de geschiedenis van de eerste muziekcomputer/sampler, de Fairlight Computer Musical Instrument (CMI). Duran Duran, Art of Noise, Kate Bush… Dit apparaat hoor je op talloze platen, vooral uit de jaren tachtig. Deze peperdure Australische uitvinding heeft een enorme cultstatus. Ik ging op zoek naar verhalen van eigenaren en liefhebbers over heel de wereld. Kun je houden van een 40-jarige muziekcomputer? Ja! Filmpjes, feitjes, een Spotify playlist en persoonlijke verhalen van (beroemde) liefhebbers vind je hier

Mirjam van de Muziekjes

Ik maak muziekjes, podcasts en filmpjes voor mijn plezier, en soms voor ondernemers die geen budget hebben om het uit te besteden aan een professioneel productiebedrijf. Een hobby die langzamerhand uit de hand loopt. Kijk op mijn YouTube-kanaal of op www.soundcloud.com/mirjamjams